Bli med på politisk skolering!

, skrevet av Øyvind Kind Robertsen

Har du skrivelyst eller elsker en god debatt? Da er det deg vi vil ha! Vi søker deg som kjenner at du er nysgjerrig på hvorfor alkohol- og cannabisdebatten er som den er, og som lurer på om akkurat dette er ditt felt.

Gjennom tre helger og to webinarer vil du som deltaker få en god oversikt over ruspolitikken.

Målet med skoleringen er å få unge stemmer fram i den offentlige debatten. For at du skal bli motivert til å delta i rusdebatten, skal vi tilby deg god oversikt og kunnskap over feltet.

Skoleringen tilbyr et variert og nyskapende program, med en spennende balanse mellom foredrag og praktiske aktiviteter. Skoleringen skal skje som et samarbeid mellom Juvente, Ungdom mot narkotika (UMN) og Actis.

Hvem kan delta?

Deltagere i den ruspolitiske skoleringen rekrutteres fra de politiske ungdomspartiene, frivillig sektor, universiteter, høyskoler, politiet, offentlig sektor og privat sektor.

Vi søker primært deltakere i aldersgruppen 18 – 26 år. Kandidater utover 26 år vil bli vurdert.

Trenger du mer informasjon, ta kontakt med prosjektleder på beate@juvente.no

Meld deg på her: http://tinyurl.com/politiskskolering

Målet med skoleringen er å få unge stemmer fram i den offentlige debatten. For at du skal bli motivert til å delta i rusdebatten, skal vi tilby deg god oversikt og kunnskap over feltet.

Program

Skoleringene vil i 2017 skje gjennom tre samlinger hvor alle deltakere i prosjektet møtes for å lære om cannabis og alkohol. Skoleringen skal ta for seg de mest utbredte mytene knyttet til bruk av alkohol og cannabis, og sette ungdom i stand til å møte argumenter knyttet til disse. Videre vil deltakere læres opp i artikkelskriving og nettdebatt, generell medietrening og lobbyisme.

Innledere til kursene hentes blant annet fra Universitetet i Oslo (UiO), Folkehelseinstituttet (FHI), Oslo universitetssykehus, Actis, IOGT, FORUT, Blå Kors,  Frelsesarmeen, Retretten, Uteseksjonen, politiske partier og Norsk narkotikapolitiforening (NNPF).

Det vil bli arrangert felles måltider under skoleringen, samt kulturelle og sosiale aktiviteter. Deltagernes kostnader knyttet til reise, opphold og kost dekkes. Prosjektet bestiller hotell til de som trenger det for å delta. Billigste reisemåte dekkes.

Tid og sted

Alle samlingene gjennomføres i Actis sine lokaler i Torggata 1 i Oslo.

Samlingene vil gjennomføres 21. til 23. april, 22. til 24. september og 27. til 29. oktober. De som melder seg på vil få mer informasjon tilsendt på e-post.

Politisk skolering

Juvente arrangerer i 2017 tre politiske skoleringer i samarbeid med Ungdom mot narkotika (UMN) og Actis.

Samlingene finner sted i Oslo 21. til 23. april, 22. til 24. september og 27. til 29. oktober.

Målgruppen er alle mellom 18 og 26 med interesse for ruspolitikk.

Kontaktpersoner

Beate Torkildsbyen

Prosjektleder
465 40 484
E-post