Les sakspapirene til landsmøtet

, skrevet av Øyvind Kind Robertsen

Sakspapirene til landsmøtet begynner å bli klare. Start lesingen, og fyll ut fullmaktsskjemaer for delegater!

Landsmøtet i Juvente finner sted 25. – 27. juli i forbindelse med sommerleiren Selvfølgelig 2017 i Melhus i Sør-Trøndelag. Som på alle landsmøter er det mange saker som skal tas opp, og man bør være godt forberedt.

For å forberede deg best mulig, bør du lese sakspapirene. Sakspapirene sier hva slags saker som skal tas opp og hvilke forslag som skal diskuteres. Alle som skal delta på landsmøtet bør derfor ha lest gjennom disse papirene først. I år er det blant annet arbeidsplan og en rekke forslag til vedtektsendringer som skal diskuteres! Mange av sakspapirene er allerede lagt ut på landsmøtesidene. Det som ennå ikke er klart legges ut fortløpende etter hvert som de er klare.

Meld på delegater

Alle lokallag i Juvente har delegatplasser på landsmøtet. Det er delegatene som deltar på møtet og har stemme-, tale- og forslagsrett i alle saker. Hvor mange delegatplasser ditt lokallag har, finner du en oversikt over i innkallingen.

En delegat er en representant for lokallaget, som vil si at lokallagsstyret gir deg fullmakt til å kunne mene ting på landsmøtet. I praksis vil det si du får være med på å bestemme hva Juvente skal mene og være framover.

For at en delegat skal kunne delta på landsmøtet, må lokallaget ha fylt ut et fullmaktsskjema der de forteller hvem som er valgt til å representere lokallaget. Dette er kun et enkelt skjema, og landsstyret setter stor pris på om fullmaktsskjemaene fylles ut i god tid før landsmøtet!