Hvorfor bli medlem?

Det finnes mange grunner til å bli medlem i Juvente. Her er noen av dem.

Du kan delta på kule aktiviteter!
Juventes lokallag arrangerer hundrevis av kule rusfrie aktiviteter hvert år. I Juvente kan du blant annet være med på hytteturer, aksjoner, konserter, kurs, internasjonale utvekslinger, julebord, sommerleir, filmkvelder og mye mer – og det kan være bare en kveld, en helg eller en hel uke! Noen ganger er det deltakeravgift, og noen ganger får man igjen penger for reise. På mange sentrale arrangementer betaler Juvente reisen for deg! I tillegg finnes det en del aktivitetslag, altså lag som driver med en spesiell aktivitet, uavhengig av hvor det er i landet. Du kan se hva som skjer snart i aktivitetsoversikten!

Du kan få nye venner!
På juventearrangementer treffer du masse nye kule engasjerte ungdommer, og vi tør garantere at du får nye venner. Som medlem i Juvente får du mulighet til å bli kjent med venner fra hele landet. På Juventes facebookgruppe kan du holde kontakt med vennene dine utenom samlinger.

Du kan være med på aksjoner!
Juvente gjennomfører stadig vekk aksjoner for det vi står for. Som Juventemedlem kan du være med når vi står på barrikadene gjennom tut-aksjoner mot fyllekjøring, stand for en rusfri jul for barnas skyld gjennom prosjektetet Hvit Jul, og når vi aksjonerer mot alkoholsalg til mindreårige gjennom den kjente aksjonen Skjenkekontrollen.

Du kan forstå vår ideologi, og lære om alkoholpolitikk!
Hvorfor er Juvente viktig rent ideologisk? Hvorfor er det viktig å drive rusforebygging og få ned alkoholkonsumet blant ungdom så vel som voksne? Det kan du for eksempel lese mer om her.

Du kan være en del av en internasjonal organisasjon!
Juvente er del av de internasjonale paraplyorganisasjonene Active – Sobriety, Friendship and Peace og Nordgu. Disse organiserer lignende organisasjoner som Juvente over hele Europa, og arrangerer seminarer og sommerleire flere ganger i året. Seminarene finner sted rundt om i Europa, og neste sommerleir er «Wild 2014» i fjellene i Sveits.

Du kan ha en edru russetid med oss!
Edruss eksisterer rundt om i landet. I bergen har Edruss Vest sin egen russbuss! Hvis du vil ha en kul, edru russetid og være med på landets kuleste russebuss, sjekk ut sidene til Edruss Vest.

Du får Motiv i posten!
Som medlem får du medlemsbladet vårt i posten fire ganger i året. Der kan du lese om saker Juvente engasjerer seg i, som fred, bistand, ruspolitikk, ungdom og mye, mye mer.

Du kan være med å eie en bistandsorganisasjon
Alkoholindustrien ser alltid etter nye måter å selge mer alkohol på. I en del utviklingsland som ikke enda har en politikk på området, driver alkoholindustrien lobby mot regjeringene for at de skal ha mest mulig liberale alkohol-lover og minst mulig effektiv alkoholforebygging. Blant mange andre ting, jobber FORUT politisk mot dem i disse sårbare landene for en mer ansvarlig alkoholpolitikk. Juvente er stolt eier av FORUT, sammen med vår voksenorganisasjon IOGT og barneorganisasjon JUBA. Les mer om FORUT her!

Du kan gjøre akkurat hva du vil!
Er det litt kjedelig der du bor? Skulle du ønske at det var en plass du kunne gå og gjøre den kule tingen akkurat du har lyst til? Med Juvente kan du det! Gjennom oss kan du søke både hjelp og penger til å skape det rusfrie ungdomsmiljøet du har lyst på!

Overbevist? Meld deg inn her! »