Intro image

Edruss minsker drikkepresset og øker aksepten for å velge en edru russetid!

Bli Edruss!

Prosjekter > Edruss

Edruss

Edruss er et landsdekkende prosjekt drevet av ungdomsorganisasjonen Juvente. Vi ønsker å endre fokuset i russetiden slik at drikkepresset blir mindre og at det skapes en aksept for å velge å feire russetiden uten å drikke alkohol. Vi syns ikke det er greit at personer skal føle ubehag eller bli presset til noe de ikke ønsker å gjøre. En av de viktigste tingene vi kan gjøre for å forhindre dette, er å være synlige edru russ i russetiden som viser hvor kult man kan ha det selv om man ikke drikker.

Informasjon og påvirkningsarbeid

Det er russestyrenes ansvar å sørge for en god og trygg feiring for deres russ. For å redusere det rusrelaterte skadeomfanget i russetiden, ønsker vi å ha en god dialog med russestyrer rundt om i landet. Erfaring fra tidligere år viser at personer i russestyrer ofte ikke har et bevisst forhold til hvor mye ansvar de har. Vi ønsker at russestyrene unngår russeknuter som oppfordrer til uansvarlig og livsfarlig bruk av rusmidler.

Kontrakten

Edruss har egne kontrakter hvor du kan skrive under på at du velger å avstå fra alkohol og andre rusmidler i russetiden. Ved å skrive under på denne kontrakten, blir du en såkalt Edruss. Som Edruss kan du ta egne Edruss-knuter og bli sponset om dere har en edru russebil. I tillegg vil du få et eget Edruss-strykemerke for å vise at du har valgt å ikke drikke i russetiden. På denne måten markerer du at du ikke syns det er greit med det enorme drikkepresset russetiden innebærer. I tillegg gjør du det lettere for andre som ikke ønsker å drikke.

Hva kreves av Edrussbiler som vil bli sponset?

Hvis man vil bli sponset er det viktig at man forstår at man ikke bare får det fordi vi vil sponse dere med en edru russetid, men også fordi man da skal bidra som gode forbilder og være med på å redusere drikkepresset. Edruss sitt mål er å få ned drikkepresset hos alle russ. Når en Edrussgjeng inngår en sponsorkontrakt med oss, stiller vi derfor en del krav som går på at:

  • Å tørre å synliggjøre seg som Edruss blant andre russ.
  • Ha en positiv innstilling til Edruss og være hyggelig hvis andre russ spør deg om det.
  • Du må være en engasjert Edruss f.eks. ved å hjelpe å dele ut brus på treff, fortelle andre om prosjektet og skaffe flere Edruss.

Det er også viktig å forstå at når man registrerer seg som Edruss, tar man et bindende valg, og at man da ikke kan avregistrere seg underveis.

Campaign image

Bli Edruss!

Her kan du registrere deg som Edruss. Ved å registrere deg som Edruss, skriver du under på at du velger å være edru hele russetiden.

Bli Edruss!

Prosjektledere

Abdi Said

Prosjektkoordinator Edruss
23 21 45 50 / 91 70 15 55
E-post