Penger til aktivitet i laget?

, skrevet av Juvente

OBS! Les de nye retningslinjene! OBS! Søknad skal nå sendes via Juventes medlemssystem Hypersys. Vennligst les hele artikkelen før du begynner å jobbe med søknaden.

Frifond er penger dere får direkte til å drive den lokale aktiviteten dere har lyst til. Frifondmidlene deles ut fra oss i to omganger årlig, en på våren og en på høsten. Søknadsfristen for å få penger fra denne siste tildelingen er 20. oktober.

Frifond er penger til lokal aktivitet. Kanskje trenger laget på Gjøvik 1000 kroner til en spillkveld eller laget i Bergen trenger 3000 kroner til å gjennomføre en aksjonspakke-aksjon? Eller kanskje trenger laget Juvente Haugaland 5000 kroner til et verveprosjekt med oppfølging av nye medlemmer? Eller man kan ha ideer til andre typer aktiviteter og trenger støtte.

I Juvente har vi nå laget nye retningslinjer for frifond. De sier noe om hvordan utdelingen skal foregå, til hva slags type aktivitet og hvordan vi skal sikre at de blir brukt i forhold til målsetningen vår. I praksis er det ikke veldig store forskjeller fra hvordan vi har drevet tildeling før, men at mye av det vi har drevet med nå er skrevet ned.

Den største forskjellen fra tidligere er at man skal rapportere for de pengene man mottar. Det er ikke noen stor rapport, men en oversikt over hva pengene har gått til, og hvor mye frifondpenger som omtrentlig har blitt brukt på hver aktivitet. Pengene dere får nå i 2010 (både vår og høst) skal være oppbrukt innen 25. april 2011, og rapporteringen skal være gjort innen 1. mai. 2011 (6 dager senere). I tillegg er det kommet noen avgrensninger i hva lagene kan få frifondpenger til og muligheten for lag til å klage på et vedtak om støtte eller mangel på sådan.

I tillegg har det endelig kommet på plass et søknadsskjema gjennom Juventes nye medlemsregister, Hypersys. Dette vil gjøre behandlingen av søknadene mye enklere (selv om det kan være litt jobb å lære seg det første gang). I samme søknadsskjema-modul vil dere også få beskjed om hvor mye støtte dere har fått, kunne lage rapportene for bruk av pengene og litt andre ting. Slik det er lagt opp, er det kun lagsleder som kan fylle ut søknadsskjema på vegne av laget, men vi håper totalt sett at dette nye systemet skal gjøre frifondsbehandlingen i Juvente mye lettere for både lag og kontoret.

For å gjøre bruken første gangen enklere, har vi nå utvidet vår brukermanual for Hypersys slik at du kan lese om hvordan du fyller ut en Frifondssøknad steg for steg (beskrivelse av rapporteringsfunksjonen kommer senere).

Hvis det er noen lag som skal fylle ut frifondssøknad, hvor leder ikke har mulighet til å få gjort det, så er det mulighet for å få tilsendt skjema som kan sendes på mail ved å kontakte kontoret på juvente@juvente.no. Men vi foretrekker så mange som mulig bruker Hypersys-funksjonen.

Har du spørsmål om søknaden, hvordan du fyller den ut eller andre ting, bruk kommentarfeltet under artikkelen eller send en epost til juvente@juvente.no.

Vedlagt her ligger ”Retningslinjer for Frifondstildeling” (først i dokumentet ligger et sammendrag som alle minst skal lese, lenger ned ligger hele retningslinjene, som også anbefales å lese), og ”Brukermanual for Hypersys” hvor du finner en steg-for-steg bruksanvisning for hvordan fylle ut søknaden (fra side 26 og utover).

Retningslinjer for Frifondfordeling i Juvente
Brukermanual Hypersys