Juventekontoret på Hvit jul-stand!

, skrevet av Juvente

I løpet av få timer samlet de inn 103 kontrakter fra folk som lovet å ikke drikke alkohol i jula.

På bildet ser du Camilla (til venstre), Zorana (til høyre) og Caroline (i midten).

Hvit jul er en kampanje som drives i fellesskap av Juba, Juvente og IOGT. Målet er å sette fokus på rus i jula spesielt i forhold til barn. Kampanjen består av to elementer:

  1. Kontrakten, som voksne skriver under og som er moralsk bindende. I kontrakten gir man et løfte om å ikke drikke alkohol i perioden 24.-26. desember. Kontrakten kan man enten signere på nett, eller man kan oppsøke medlemmer fra Juba, Juvente og IOGT som i førjulstida står på stands over hele landet.
  2. Aktivitet, som er et aktivitetstilbud til barn og unge i jula som er garantert rusfritt. Dette er arrangementer som Juba, Juvente og IOGT har og åpner for andre, og tilbud som blir arrangert spesielt i forbindelse med Hvit jul.

Se: Hvit Jul-kampanjens nettsider

– Gøy!

– Det var veldig gøy, og ganske lett å få folk til å signere. Dette er jo et tema som mange er opptatt av, og et budskap mange er enige i. Jeg vil definitivt anbefale lokallag å gjennomføre Hvit jul-stands, sier prosjektleder Camilla Bogetun Johansen, som var en av de som sto på stand.

– Mange var interessert i temaet. Overraskende mange, faktsk! Det var veldig gøy å stå på stand, og det er noe jeg synes vi burde gjøre mer av. Vi kan nå mange mennesker ved å stå på stand, både for Hvit Jul, men også gjennom vervestands for Juvente, sier Zorana, som er voluntør på Juvente-kontoret.

5800 kontrakter

På nettsidene til Hvit Jul-kampanjen står det at rundt 5 593 personer har signert kontrakten. I følge Stian Seland, som er prosjektleder i Hvit Jul, er tallet litt høyere.

– Noen kontrakter er ikke registrert elektronisk ennå, så i realiteten har vi nok nærmere 5 800 signerte kontrakter hittil, sier han.