Juvente i 2011

, skrevet av Juvente

…eller i hvert fall alle høydepunktene frem til oktober.

Januar

I januar kickstarter vi året med Strategikonferansen fra den 14. til den 16. Her kan du være med å bestemme hvordan Juvente skal se ut og hvordan vi skal jobbe i fremtiden. I tillegg kommer lokallagene i gang med lokal aktivitet, og noen lokallag gjennomfører årsmøter i januar og februar.

Februar

Den første helga i februar (4.-6.) begynner vi med Juvente Basic Øst. Juvente Basic er et grunnskoleringskurs i lokallagsdrift, aktivitet, verving og politikk. Dette kurset er for OAØ, VeTeBu og HedOpp. Helga 11.-13. februar prøver vi også å stable på beina et Kompis-kurs i Nord-Norge.

Juventeskolen er årets store skoleringskurs for de viderekomne, og glennomføres på østlandet 18.-21 februar. Her samles Juventemedlemmer for å ha det gøy en helg og lære masse.

Etter Juventeskolen ruller vi også i gang Aktivitetsturneen, der en bil med flinke folk og kult utstyr reiser rundt i landet i fire måneder og hjelper lokallag med å arrangere aktiviteter, verve medlemmer og mye mer.

Mars

I mars blir helga 18.-20. veldig hektisk. Da gjennomfører vi både Juvente Basic Sør og enda etKompis-kurs. Juvente Basic er et grunnskoleringskurs i lokallagsdrift, aktivitet, verving og politikk. Dette kurset er for Agder og Rogaland.

Vi har også en verveuke i uka fra den 21. til den 27. mars. Da håper vi å få mange nye medlemmer.

April

I april er Fristil-sesongen over. Da gjennomfører vi Fristil-konferansen (8.-10.) for alle som har vært ledere eller involvert i Fristil denne sesongen. Her planlegger vi også neste sesong. Det er også påske i april, og hele påskeuka blir det påskesamling på Sjøgaren utenfor Tønsberg.

I tillegg til dette, forsøker vi å gjennomføre Juvente Basic Nord i april, selv om datoen ikke er satt helt ennå. Dette kurset er for Nordland, Trofoten og Finnmark

Mai

Hele mai er det vervemåned. Dette er den måneden da vi skal gjøre den store innspurten på medlemstall frem mot sommeren. Dette er også en måned da mange lag og kretser kommer til å halandsmøtevorspiel – samlinger der de forbereder seg til landsmøtet i sommer.

Denne måneden er det også en helg som blir veldig hektisk. Helga 6.-8. mai er det både et Active-seminar og et Sterk-kurs i Kompis. Active er vår europeiske paraplyorganisasjon, og på Active-seminar kan du treffe medlemmer fra hele Europa. Sterk-kurset er et kurs for de som har vært på Kompis-kurs før, og som har lyst til å lære mer.

Sommeren

I tillegg til Sankthansfeiringer over hele landet på sankthansaften, kommer sommeren til å preges avFestivaler. Vi gjentar suksessen fra i fjor med å ha vervestands på festivaler rundt omkring i landet.

I uka 25.-31. juli er det tid for Ellemelle – Juventes landsmøte. Her samles hele organisasjonen for å fatte vedtak om organisasjonens fremtid, velge et nytt styre, og å ha det gøy i en uke.

Uka 1.-7. august arrangeres Active summercamp i Latvia. Her kan du tilbringe en uke i idylliske omgivelser sammen med ungdommer fra hele Europa.

September

Den første helga i september drar vi i gang Fristil-sesongen med Fristil lederskolering. Her lærer du alt du trenger for å bli en flink Fristil-leder. Tre uker senere – 23. til 25. september, gjennomfører vi også Skjenkekontrollen-kurset for alle som vil engasjere seg i Skjenkekontrollen-kampanjen.