Rusfri dag

, skrevet av Juvente

Fredag 8. juni er det Rusfri dag. Da oppfordrer Juvente-medlemmer, Frelsesarmeenfolk, IOGTere, DNTere og mange fler til å holde seg rusfrie for å vise solidaritet med dem som lider av egen og andres rusbruk. I år er fokus på voksnes bruk av alkohol sammen med barn.

I år tar vi sats og oppfordrer folk til ikke å drikke på en fredag.

Se Rusfri Dag-filmen her!

Frelsesarmeen har tatt initiativ til Rusfri Dag fordi de ønsker å rette fokus på at rusfrihet også er frihet fra skade og utrygghet, og vil at dagen skal være en dag for solidaritet og ansvar.

Flere andre organisasjoner støtter dette, Juvente, Blå Kors, Actis, Retretten og IOGT markerer også dagen. Det er andre året Rusfri dag arrangeres og i år støtter Helsedirektoratet kampanjen økonomisk. I tillegg har vi flotte ambassadører som brenner for det de mener er en viktig sak.

– Bra initiativ!

Juvente-leder Adrian Farner Rogne (23) takker frelsesarmeen for initiativet og invitasjonen til å delta.

– Dette er et kjempebra initiativ til å markere en viktig sak på en hyggelig måte. Å ta en dag uten alkohol bør være lett for de fleste, selv på en fredag. Spesielt når målet er å øke bevisstheten rundt at barn og alkohol er en dårlig kombinasjon, sier Rogne.

Juvente bidrar med stands og markeringer flere steder i landet.

– Vi satser på å få til markeringer på rundt 10 steder i landet, fra Kristiansand i sør til Kjøllefjord i nord, og fra Bergen i vest til Elverum i øst, forteller han.

Bilde: Knut Haugsvær fra Frelsesarmeen deler ut drikke på Rusfri dag 8. juni 2011. Foto: Frelsesarmeen / Jarle Stokland