– Fremdeles lite tegn til styrking av rusforebygging

, skrevet av Juvente

Regjeringen har i dag lagt frem statsbudsjettet for 2019. Fremdeles er det lite tegn til styrking av rusforebygging.

Juvente hadde håpet på at vi i statsbudsjettforslaget for neste år, skulle få se en økning i tilskuddet til forebygging. Nestleder i Juvente, Karianne Fremo Sveistrup synes det er dumt at det ikke er noe som tyder på at denne satsningen vil komme. Vi synes det er veldig bra at det satses på ettervern, samt oppfølging etter soning og behandling, men forebyggingen mangler fremdeles, sier Sveistrup.

– Det foregår et skifte i ungdommers holdninger til cannabis og andre illegale rusmidler. Flere unge prøver cannabis, og dette er noe man burde prøve å unngå at skjer. Det er bedre å stoppe et problem før det oppstår, fremfor å skulle reparere det når det allerede har gått galt, sier Sveistrup.

For frivilligheten ser derimot statsbudsjettet godt ut. Bevilgningen til momskompensasjon har økt, noe som vil bidra til bedre forutsigbarhet for de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene. Likevel trenger vi som frivillige organisasjoner at momskompensasjonsordningen blir mer forutsigbar, avslutter Sveistrup.