Juvente har fått ny daglig leder!

, skrevet av Sarah F. Jul-Rasmussen

Endelig kan vi ønske vår nye daglige leder velkommen! Hils på Øyvind Sandve!

Jeg heter Øyvind Sandve og kommer fra Karmøy, nærmere bestemt Skudeneshavn, men har bodd i Oslo i snart åtte år. To barn på 7 og 9 år. Jeg skal ta over stafettpinnen som daglig leder i Juvente, noe jeg gleder meg veldig til. Jeg er blitt 40 år gammel, og på denne tiden har jeg rukket å gjøre mye forskjellig. Jeg har gått befalsskole, tatt en mastergrad i statsvitenskap, og studert i Bergen, Berlin og Stellenbosch i Sør-Afrika. Jeg beveget meg fra privat sektor og offshorebransjen i Nigeria, til nå å jobbe på rusfeltet. De siste tre årene har jeg jobbet med å hjelpe rusavhengige til å få et bedre liv, som veileder i Blå Kors. Før det også jobbet jeg 3 år med å støtte ungdom som sto i fare for å droppe ut av skolen og jeg har også hatt et vikariat i integrerings og mangfolds direktoratet.

 

Videre har jeg vært aktiv i organisasjonslivet, spesielt i IVK Norge, som jobber med kontaktskapende kommunikasjon. Jeg brenner for dette med bevisstgjøring rundt dette med å ta gode valg basert på følelser og behov. For hvordan kan vi ta gode avgjørelser om vi ikke er i kontakt med hva vi trenger? Og følelsene våre er en indikator for hva vi trenger. Ellers er jeg speiderleder i Hauketo Prinsdal Speidergruppe og jeg forsøker å være mye ute i naturen.

 

Juvente har et stort potensial fordi det er blitt mer fokus på meningen med rus. Mange mestrer rus, mens andre tåler det ikke så godt fordi de har med seg mye bagasje i livet. Noen hverken ønsker eller trenger det, de har det bedre uten. Jeg ønsker at Juvente skal være et attraktivt alternativ for de som opplever å ha det bedre uten rus. Jeg vil jobbe for at det skal være mulig å ha gode trygge møteplasser for ungdom som ikke ønsker å omgås rus. Videre er det viktig at denne gruppen ungdom blir hørt slik at de ikke må være for seg selv, men at de skal kunne delta på det som skjer på like vilkår som alle andre, selv om de velger bort rus.