20190424 Oslo- Juvente slipper "kontrollrapport 2018" på Kulturhuset. Foto: Siri Øverland Eriksen

Avlyst! Skjenkekontrollskolering

Gå til påmelding

27.03.2020 – 29.03.2020

Tonsenhagen skole

Sentralt

AVLYST!
På grunn av koronaviruset blir Skjenkekontrollskoleringen avlyst. Det blir satt opp ny skolering til høsten.

Vi beklager, men å oppholde seg tett i bil, på skole og i butikker er dessverre ikke en risiko vi kan ta i den nåværende smittevernsdugnaden.

– Juventekontoret

 

 

 

Velkommen til skjenkekontrollskolering!

Bli med på årets første skolering i Skjenkekontrollen! På skoleringen lærer du hvordan du skal gjennomføre skjenkekontroller, hvordan prosjektet bruktes politisk og bakgrunnen til hvorfor Juvente driver Skjenkekontrollen. Som tidligere vil vi dele skoleringen i to parallelle deler; en del for de som ikke har gjennomført skjenkekontroller før, og en annen del for de som har vært aktive i kampanjen tidligere. Vi skal så klart ha sosiale aktiviteter, god mat og gjøre mye annet gøy gjennom hele helgen! På denne skoleringen vil du kunne møte og bli kjent med nye og gamle Juventere fra hele landet. Du kan jo også foreslå at en nær eller fjern venn blir med på skoleringen? Jo flere, jo bedre! Datoen for skoleringen er 27-29 mars, og stedet er Tonsenhagen skole i Oslo-området.

Om Skjenkekontrollen:
Skjenkekontrollen handler om at Juvente-medlemmer får opplæring i hvordan man kontrollerer om norske butikker og vinmonopol selger alkohol til mindreårige. Kontrollene foregår ved at et Juventemedlem mellom 12 og 16 år går inn i en butikk, tar med seg alkoholholdig drikke og en vare til (gjerne snacks), og deretter går til kassen og forsøker å betale. Har du fylt 17 år kan du delta i Skjenkekontroll-prosjektet ved å forsøke og kjøpe alkohol (sprit e.l.) på Vinmonopolet og du kan også bidra med å planlegge ulike kontroller. En kontrollansvarlig over 18 år deltar alltid i kontrollene for å vitne til at alt går som det skal. Kontrollansvarlig registrerer om kontrolløren får et «kjøp» eller «Ikke kjøp». I Skjenkekontrollen-prosjektet skjer kontrollene uten at de mindreårige kontrollørene forsøker å se eldre ut enn de er, og ingen lyver på alderen eller viser falsk legitimasjon. Poenget med Skjenkekontrollen er å vise norske politikere og andre at butikkene og Vinmonopolet ikke følger regelverket. Gjennom skoleringen lærer du hvordan du skal gjennomføre kontroller i ditt nærområde, og man har det også gøy underveis. Skjenkekontrollen er et ekstremt viktig politisk prosjekt.

All kursaktivitet og sosiale aktiviteter vil foregå på Tonsenhagen skole i Oslo. Juvente dekker reise, overnatting og mat under oppholdet. Alle vil få servert kveldsmat fredag ved ankomst. Lørdag serveres frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Søndag serveres frokost og lunsj.

Meld deg på her: https://bit.ly/2u1KgoI

Vi gleder oss til å se deg!

Har du spørsmål? Ta kontakt med elise@juvente.no så hjelper vi deg

Elise Honningdalsnes

Prosjektleder
920 88 016
E-post