Ressurser for lokallagAktivitetsbank > Digitale aktiviteter

Digitale aktiviteter

Medlemsmøte – Start gjerne perioden med å arrangere et medlemsmøte hvor medlemmene sammen kan komme fram til en plan for de kommende ukene. For mange vil det være fint å kunne se hverandre igjen. Ta gjerne en liten runde og hør hvordan alle har det og hva de bruker tiden sin på. Videre kan alle komme med ønsker om hvilke aktiviteter dere vil ha og hvor ofte. Dere kan gjerne fordele ansvaretpå medlemmene i lokallaget, slik at alle planlegger og styrer hver sin aktivitet. Dette finner dere ut av sammen.

Årsmøte – Selv om vi ikke kan møtes fysisk trenger dere ikke avlyse årsmøtet. Tvert imot kan dette faktisk være en fin tid å gjennomføre på, ettersom mange allerede sitter hjemme og venter på noe å gjøre. Det viktigste å huske på er å følge de vanlige kravene for innkalling, stemmerett, referat og gjennomføring. Ta kontakt dersom digitalt årsmøte er aktuelt for dere. Vi hjelper gjerne til.

Spill Minecraft – På Juventes Discord er det mulig å få opprettet egne rom til lokallagene. Sett gjerne opp faste tider for å spille sammen og pass på at noen fra lokallaget er der på det tidspunktet. På denne måten kan medlemmene alltid vite når de kan treffe folk fra sitt eget lokallag. Ellers er det også mulig å arrangere større konkurranser eller starte felles byggeprosjekter. Les mer om Minecraft her.

Quiz / Kahoot – En annen populær aktivitet er å arrangere quiz. Det finnes flere måter å gjøre dette på, men det letteste for mange er å lage en Kahoot. Bruker dere Zoom kan verten dele skjermen sin, mens alle andre blir med via telefon, nettbrett eller pc. Juvente har et lite utvalg Kahooter som kan brukes. Ellers er det også enkelt å lage noen selv. Les mer om quizkveld her.

Digital brettspillkveld – Brettpillkveld har lenge vært en populær aktivitet blant lokallagene. Selv om alle aktiviteter flyttes til internettet på ubestemt tid, er det heldigvis ingen grunn til å slutte med brettspill. Brettspill på nett er en fin anledning til å møtes digitalt og holde liv i lokallaget.

Jackbox Games tilbyr en rekke morsomme selskapsspill og passer godt for 1-8 spillere. Dersom dere er flere tilbyr spillet også “spectator mode” for opp mot flere hundre tilskuere. Kun verten trenger kjøpe spillet. Dere velger selv om dere vil kjøpe enkeltspill eller hele pakker. For å spille digitalt deler verten skjermen sin med de andre. Alle deltar på hver sin telefon eller nettbrett.

Catan Universe er en digital versjon av det populære spillet Settlers of Catan, som gratis lar dere spille sammen på nett. Appen kan lastes ned for Android, iOS, Mac og Windows.

Det finnes også en rekke andre plattformer som tilbyr digitale brettspill. To a de mest populære er Tabletopia eller Tabletop Simulator. Les dere gjerne opp på egenhånd for å finne ut hva som passer best til deres formål.

Virtuelt kafébesøk / kreativ kafé – For noen uker siden arrangerte Juvente Bjørgvin kreativ kafé over Discord. Senere gjorde sentralstyret det samme på Zoom. Dette er en fin online aktivitet som krever lite forberedelser. Alt dere trenger er et sted å være, for eksempel Discord eller Zoom. Dere kan gjerne oppfordre medlemmene til å ta med seg strikketøy, tegnesaker eller andre hobbyprosjekter, men det er også lov å møte opp uten. Kos dere med hver deres kopp varm drikke, håndarbeid og gode samtaler.

Se film eller serie – Chrome-tillegget Netflix Party gjør det enkelt for hele lokallaget og se filmer eller serier sammen. Tilleggsprogrammet lar dere åpne et eget digitalt visningsrom og sørger for at lyd og video spilles helt samtidig for alle deltakerne. Rommet åpner også en egen chat hvor dere kan diskutere det som skjer underveis. Etter filmen er det ofte hyggelig og samles på Zoom eller Discord for å diskutere der dere har sett, eller bare hygge dere sosialt. Netflix Party er helt gratis.

Lag mat sammen – En annen koselig aktivitet dere kan prøve er å lage mat sammen, hver for dere. Bestem dere for en oppskrift på forhånd, pass på at alle har tid til å skaffe det de trenger og lag mat sammen over over videochat. For å gjøre det enklest mulig å delta bør dere prøve å velge en oppskrift som bruker ingredienser de fleste har fra før.

Start bokklubb – Dersom flere i lokallaget er glad i å lese, kan dere starte en liten bokklubb. Da kan dere gjerne stemme over hvilken bok dere skal lese og diskutere den på Zoom eller Discord. Ekstra fint er det om dere velger bøker som omhandler Juventes ideologiske standpunkter. Slike bøker åpner ofte opp for fine diskusjoner, hvor dere sammen kan utfordre og styrke eget synspunkt. Ta gjerne kontakt for hjelp til å finne relevante bøker.