Ressurser for lokallagAktivitetsbank > Gruppefotografering

Gruppefotografering

Gruppe og type: Liten til stor, diverse aktiviteter

Beskrivelse: Å arrangere fotoshoot med lokallaget er en glimrende idé. Bildene dere tar kan brukes til markedsføring av lokallaget, i en minnebok eller som profilbilder på Facebook. Gode portrettbilder kan være spesielt nyttige dersom dere skriver leserinnlegg. Alt dere trenger er et kamera eller en telefon med god bildekvalitet. Sett  gjerne opp et hjemmesnekra fotostudio med fin bakgrunn eller velg et fint sted ute. Pass på at bildene har godt lys, men unngå helst at noen får sol i øynene. 

Hva trengs?

  • Et kamera eller en telefon med god bildekvalitet
  • Noen som kan ta bildene (eventuelt kamerastativ og selvutløser)
  • God belysning og en fin bakgrunn

Planlegging: Når dere skal ta gruppebilder er det fint å finne en dag som passer for flest mulig, slik at alle får sjanse til å være med på bildet. Ellers er det lurt å avtale på forhånd hvem som skal ta bildene. Det kan ofte være lurt å spørre familie, venner og bekjente om hjelp, slik at hele lokallaget kan være med på minst et av bildene. Det kan være lurt å ta noen prøvebilder før alle kommer. En person bør være ansvarlig for organisering. Koordiner gjerne antrekk på forhånd.

I tillegg til fotograferingen kan det være lurt å servere litt mat og arrangere noen enkle leker eller oppgaver. Det kan fort bli litt venting, spesielt hvis alle skal få hver sine portrettbilder.