Hyttetur

Lyngbråten i Trondheim er en av Juventes hytter som kan brukes til hytteturer!

Gruppe og type: Liten til stor (avheingig av hytta), helge- eller ferieaktivitet

Beskrivelse: Dersom det finnes ei hytte i lokallaget ditt, eller noen som leies ut i nærheten er det ofte et fint sted for et lokallag og deres venner å møtes ei helg. Hytteturer passer fint hele året (så lenge hytta er varm nok) og lar seg derfor ofte kombineres med andre aktiviteter. Man kan ha bakehelg, juleverksted eller natursti i området rundt hytta. Dersom dere ikke planlegger aktiviteter for en hel helg, kan dere også bruke hytta på dagtid eller bare ha én overnatting.

Hva trengs?

Først og fremst trenger man ei hytte (eller noe som ligner ei hytte), man trenger også deltakere, og noe å gjøre på hytta. Og mat, man trenger litt mat for å være en gjeng på ei hytte ei helg. Men det var vel alt?

Planlegging: Hvor skal man være er jo det evige spørsmålet. Ei hytte som tilhører lokallaget, et lokallag i nærheten, IOGT, DNT – Edru Livsstil eller andre som driver med hytteutleie i nærheten er smarte steder å sjekke. Her finner du Juventes hytter og eiendommer. Det er også lurt å planlegge noen aktiviteter for ei helg. Og mat for antallet deltakere ganger antallet dager.

Husk også at helgeaktiviteter gjerne krever mer informasjon i forkant. Både påmelding til de som arrangerer og informasjon hjem til deltakere og deres foresatte er lurt. En informasjonsmail eller lignende med info om tid, sted, pakkeliste, deltakerpris, litt om hva som skal skje og lignende er et minimum for at man skal kunne få flest mulig til å ville komme (og få lov til å komme!)