Ressurser for lokallagAktivitetsbank > Skriveverksted

Skriveverksted

Gruppe og type: Liten til stor, ideologisk aktivitet

Beskrivelse: Samle lokallaget til et skriveverksted hvor dere rett og slett skriver, enten individuelt eller i grupper. For eksempel kan dere skrive saker til Juventes nettside eller til medlemsbladet, Motiv. For de som vi prøve seg på noe litt mer utfordrende kan leser- eller debattinnlegg til lokalavisa også være veldig aktuelt. Ikke alle har like mye erfaring med skriving, og spesielt ikke når det kommer til mediearbeid. Det kan derfor være lurt å gå begynne med et lite lynkurs, eller i det miste gå gjennom noen enkle retningslinjer. Les gjerne mer om lokalt mediearbeid på denne siden. Her kan dere lese mer om Motiv.

Hva trengs?

  • Et sted å være (hjemme hos noen, på biblioteket, i et klasserom, på café eller andre aktuelle steder)
  • Be alle ta med egen pc, eller still med penn og papir
  • Server gjerne litt motivasjonsmat

Planlegging: Begynn med å finne et sted å være. Dersom dere skal skrive på pc bør dere velge et sted hvor dere kan låne dette, eller sjekke at det er nok kontakthull. Sjekk om biblioteket eller skolen har et grupperom dere kan bruke.

Videre bør dere fordele ansvaret mellom de ansvarlige. Hvem ordner snacks? Hvem markedsfører aktiviteten og inviterer medlemmer? Dersom deltakerne skal innom ulike poster eller få en liste med idéer bør dette være klart på forhånd.

Det kan også være lurt å undersøke om det har vært noen aktuelle saker i media den siste tiden. Da kan dere prøve å svare på dette. Ellers trenger Juvente alltid saker til både Motiv og nettsiden. Kanskje kan dere skrive noe hyggelig om lokallaget eller dele tips om aktiviteter, verving eller noe annet spennende? Her er det bare å prøve seg fram!