Smakstest

Gruppe og type: Liten til mellomstor

Beskrivelse: Smakstest går ut på at man velger ut noe mat eller drikke man ønsker å teste, så kjøper man inn og gjør det! Man kan gjennomføre testene på ulike måter, men den som har blitt brukt mest er å lage et skjema med alle tingene man tester ut samt et felt for terningkast og et for kommentar. Det er mulig å teste alt fra iskrem og julebrus, til alkoholfrie drikker og sjokolade. Juvente har god nytte av at man gjennomfører smakstester siden vi ofte bruker resultatene medlemmene får på disse testene til å anbefale ulik mat og drikke. Prøv å hold til forståelig kommentarer, men litt tull her og der er lov.

Hva trengs? Det dere ønsker å teste, og nok av det så alle kan prøve! Gjerne prøv å ha en bra spredning i det dere tester, to sjokolade krone-iser trenger man kanskje ikke teste om det så ikke er meningen å teste ulike sjokolade krone-iser. Det trengs også nok skjema til at alle får gitt terningkast og skrive en liten kommentar.

Planlegging: Hvem kjøper inn det dere skal teste? Hvor skal dere være? Hvem har ansvaret for å finne penner, samt å printe ut / lage skjemaer.