Spikeball


Gruppe og type:
Liten til stor (avhengig av plass og organisering), diverse aktiviteter

Beskrivelse: Spikeball er et morsomt spill som er enkelt å lære seg. Spillet kan arrangeres som egen aktivitet, for eksempel i form av en turnering. Aktiviteten er også perfekt på strandtur, piknik, hyttetur eller hagefest.  

Fire spillere deles inn i to lag og stiller seg rundt nettet. Laget som starter slår ballen ned i nettet og over til spillerne på motstanderlaget. Hvert lag kan berøre ballen opp til tre ganger før den må sendes tilbake i nettet. Spillerne har ikke faste plasser og må hele tiden flytte seg rundt for å få tak i ballen. Treffer ballen bakken eller kanten på nettet blir det poeng på motstanderlaget. Det er vanlig å spille til 11, 15 eller 21 poeng.

Dersom dere har flere lag og baner kan dere rullere på hvilke lag som spiller mot hverandre.

Hva trengs? Spikeballsett med nett og baller.

Planlegging: Før dere kan invitere medlemmer til aktiviteten trenger dere et sted å spille. Spikeball trenger ikke mye plass, men det er greit å ha minst 3-5 meter med plass rundt hele nettet. Aktiviteten egner seg best utendørs eller i i et rom hvor det er høyt under taket, for eksempel i en gymsal. Skal dere arrangerer turnering kan det være lurt å lage klar en plan med kamptider, pauser og finalespill.