Telttur

Gruppe og type: Liten til stor, helge- eller ferieaktivitet

Beskrivelse: Teltturer kan gjennomføres stort sett hele året, men egner seg aller best om sommeren. Dere kan sette opp telt i egen hage, i skogen eller på fjellet. Husk at telt som slås opp i naturen må stå minst 150 meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte. Dere kan bli værende i maks 2 døgn.  

Hva trengs? Først og fremst trenger et eller flere telt (avhengig av hvor mange dere blir). Har dere ikke telt kan det også være kjekt å sove under åpen himmel, men da er dere avhengig av at været holder seg fint. Ellers må alle huske å ta med seg sovepose, liggeunderlag, mat og varme klær. Husk at det ofte finnes utlånssteder hvor dere for eksempel kan låne telt, tursekk og kokeapparat. 

Planlegging: Skal dere ut på telttur er det viktig å planlegge godt i forkant. Dere må tenke på hvor dere skal overnatte, hva dere skal spise, hvor mye klær som trengs og på hva som skal pakkes. Husk å sjekke reglene for telting og opptenning av bål i naturen. 

Husk også at helgeaktiviteter gjerne krever mer informasjon i forkant. Informasjon hjem til deltakere og deres foresatte er lurt. En informasjonsmail eller lignende med info om tid, sted, pakkeliste, litt om hva som skal skje og lignende er et minimum for at man skal kunne få flest mulig til å ville og få lov til å komme. Dere bør ha en påmelding på forhånd, slik at dere vet hvem som kommer. I påmeldingen bør dere be om kontaktinfo til en foresatt.