Ressurser for lokallagStarte et nytt lokallag?

Starte et nytt lokallag?

Foto: Lene Eide

Er det kjedelig der du bor? Vil du starte et Juvente-lag? Så utrolig kult! Her finner du det du trenger å vite for å komme i gang!

Lokallagene omfavner ofte et område rundt en by eller et tettsted, men det kan også hende at det er flere lokallag i samme område.

I et lokallag er det et styre, som er ansvarlig for gjennomføringen av aktivitetene. Den beste måten å bli aktiv i Juvente på, er nettopp å bli med i dette styret. Det er ingen aldersgrense utover vanlig Juvente-medlemskap, og det krever ingen erfaring, verken med styrearbeid eller Juvente. Styret vil få god hjelp og oppfølging av oss, samtidig som det vil gi deg mye praktisk erfaring som kan være nyttig å ta med seg videre i livet. Alle nyoppstartede lag får dessuten 3000 kr i oppstartsstøtte, og mulighet til å søke på Juventes Frifond-utdelinger tre ganger i året. Mer og detaljert informasjon om dette får dere selvsagt. Penger er i alle fall ikke et problem!

Slik starter du et lokallag

  1. Hvis du vil starte et lag der du bor, er det første du bør gjøre å sjekke om det finnes et lokallag allerede der du er. Du finner en oversikt her.
  2. For å kunne bli et lag i Juvente trenger du minst fem personer som kan være medlem i laget, enten du verver dem til å være med eller det allerede er medlemmer i området fra før. Om det finnes medlemmer fra før, vil du finne det ut ved å sende inn skjemaet.
  3. Minst tre av personene som blir med i laget, må være med i styret. I styret skal det også minst være en leder og en kasserer (ansvarlig for økonomi) og et styremedlem til. Dere kan være så mange dere vil i styret, men normalt er det mellom 3-8 personer.
  4. Finn et tid og sted for et oppstartsmøte. Her skal man rett og slett bare samles for å starte laget, spiser litt pizza, fordeler roller i styret og informerer. Lokalet kan være et møterom på en restaurant, biblioteket, rådhuset, frivillighetssentralen, skoler eller barnehager, alt som har møterom og som dere får lov å låne eller leie.
  5. Når laget er startet opp får kassereren (og eventuelt leder) tilgang på en konto med 3000 kr i oppstartsstøtte. Deretter får dere hjelp til å arrangere deres første samlinger, aksjoner eller hva annet det skulle være.

Kontaktpersoner

Marie Haug Myhr

Aktivitetskonsulent
474 64 943
E-post