Ressurser for lokallagVervestand

Arranger vervestand

Foto: Juvente

Å arrangere stand er en ypperlig måte å spre informasjon om lokallagets aktiviteter, samtidig som dere verver nye medlemmer til Juvente. På standen kan dere tilby morsomme aktiviteter, fortelle om det kule organisasjonen holder på med og få mange nye deltakere på aktivitet. Møt de besøkende med et smil!

Når og hvor?

Når dere skal planlegge standen er det viktig å tenke på når og hvor dere bør stå for å nå ut til flest mulig i målgruppen. Dere må rett og slett være der de potensielle medlemmene er, til riktig tidspunkt. Ha gjerne stand på et lokalt arrangement, en festival, et kjøpesenter eller på en skole/universitet. Vær ute i god tid og hold dere gjerne oppdatert på hva som skjer i nærområdet. På selve stand-dagen bør dere unngå å plassere dere bortgjemt i et hjørne. Husk også å søke om tillatelse i god tid.

Hva trenger dere?

Synlighet er viktig når man har stand. Det må være lett for forbipasserende å se hvem dere er og hva dere tilbyr. Ha gjerne på dere Juvente-klær. Ellers kan det være lurt å ha med roll-ups eller bilder og plakater. Trikset er å henge opp noe som gjør dere synlig fra lang avstand. I tillegg er det lurt å tenke på hvordan dere skal få ungdommer til å tørre å komme bort.

Et viktig tips er å ha noen morsomme aktiviteter på standen. For eksempel kan dere lage et enkelt spill, en konkurranse eller en Juvente-quiz. Mulighetene for standaktivitet er mange, så her er det bare å være kreativ! Pass også på å ha en åpen og inviterende holdning. Prøv å framstå som hyggelig og trygg å snakke med. Dersom dere er flere på standen kan noen gå rundt og dele ut brosjyrer og sende folk i riktig retning.

Pakkeliste:

  • Vervebrosjyrer og annet infomateriell 
  • Invitasjoner til arrangement
  • Roll-up, plakater og/eller bilder
  • Standbord (sjekk gjerne om dere kan låne fra arrangøren/skolen)
  • Noe å servere: bakverk, godteri, alkoholfri drinker eller lignende

Ha noe å invitere til!

Aktive medlemmer er de beste medlemmene. Målet med standen bør derfor være å skape aktive medlemmer, ikke bare å få folk til å melde seg inn (selv om dette også er viktig). Noe av det viktigste dere kan gjøre er å invitere nysgjerrige med på en aktivitet. Dette kan være helt uforpliktende og er ofte en fin måte å verve også de som er litt mer usikre. Planlegg minst en lokallagsaktivitet kort tid etter standen og inviter til denne. Det er også mulig å invitere noen med på sentrale arrangement, men terskelen for å bli med på disse er ofte høyere. Enkle, lokale aktiviteter er ofte best. 

Kontaktpersoner

Marie Haug Myhr

Aktivitetskonsulent
474 64 943
E-post