Foredrag og læringsressurser

Foredrag og læringsressurser

Juvente har over 30 års erfaring med formidling av ruskunnskap for ungdom. Vi besøker gjerne skoler, konfirmantgrupper, idrettslag, organisasjoner eller andre ungdomsgrupper for å snakke om temaer som rusmidler, ruskultur og å ta gode valg. Vi har egne undervisningsopplegg som kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. Ta gjerne kontakt!

Opp til meg

«Opp til meg» er et undervisningsmateriell om rusmidler, helse og livsmestring for ungdomstrinnet. For deg som er lærer, konfirmantleder eller på andre måter er i kontakt med ungdom, kan «Opp til meg» hjelpe deg med å skape interaktiv undervisning som oppfordrer til refleksjon rundt hvordan de ønsker å leve livene sine.

Opp til meg kan gjennomføres selvstendig av undervisere eller gjennom et skolebesøk hvor øvelser fra ressursheftene ledes av ungdom og unge voksne fra Juvente. På opptilmeg.no finner du individuelle e-læringer, ressurshefter med gruppeøvelser og kontaktinfo for skolebesøk.

Faktahefter på subjectaid.no

På subjectaid.no kan du bestille klassesett av disse faktaheftene:

Til sistnevnte hefte har vi utviklet en Kahoot, og du kan også bestille plakaten «Hvordan påvirker alkohol oss fysisk og psykisk?».

Er du ikke ansatt i skolen, men ønsker å få tilsendt noe av vårt fysiske materiell? Kontakt gjerne prosjektleder på e-post.

Skreddersydde opplegg

Vi har mulighet til å skreddersy opplegg rundt temaene alkohol og andre rusmidler, alkoholpolitikk, livsmestring og inkludering.

Vi har holdt skreddersydde foredrag og workshops for en rekke ulike grupper – fra barneskoleelever til studenter som gjennomgår fadderopplæringer. Ta gjerne kontakt, så finner vi den beste løsningen for dere!

Campaign image

Opp til meg

Opp til meg er et interaktivt undervisningsmateriell om rusmidler, helse og livsmestring.

Mer om Opp til meg

Andre ressurser

  • Nettsiden til FORUT, forut.no, inneholder informasjon om alkohol som hinder for utvikling i et samfunnsperspektiv.
  • Vår paraplyorganisasjon Actis har også ressurser tilgjengelig på actis.no.

 

Kontaktpersoner

Camilla Pedelino Ek

Prosjektleder (i permisjon)

E-post