Cannabis er ikke «naturlig»

, skrevet av Juvente

Cannabis er ikke noe økologisk naturprodukt på linje med grønn te og chia-frø fra den lokale helsekost-shappa di.   

Ok, dette er egentlig ikke et argument for å beholde forbudet mot cannabis. Det er mer et motargument til alle som sier at «Men, hallo! Hvorfor er cannabis forbudt når det vokser i natuuuuuuren? Det er jo et helt naturlig stoff?!». Nope. It´s not. Og derfor er det heller ikke et argument for å oppheve et forbud som beskytter unge mennesker mot T-R-O-U-B-L-E.

Hva, er ikke cannabis naturlig?!

Vel, altså, cannabis er mer «naturlig» enn for eksempel Ecstasy og LSD og andre syntetiske rusmidler, som er fremstilt av en eller annen gærning i et laboratorium. Men det betyr ikke at det er et naturlig og (underforstått) helt innafor stoff.  Jo da, cannabis-plantene vokser fritt i naturen, men for det første: At noe vokser i naturen betyr ikke at det er bra for deg!  Og for det andre: Den hasjen eller marihuanaen du kan få kjøpt hos «din lokale narkotikaforhandler» er noe helt annet enn de ville buskene som vokser fritt i fjellsider i midtøsten.

Cannabis er sterkere enn før

Faktum er at cannabis plantene, cannabis sativa, cannabis indica og cannabis- ruderalis som selges verden over, er dyrket av såkalte homo sapiens – ja, mennesker. Disse dyrker cannabis for å selge det, og naturlig nok er de interessert i å fremstille et best mulig produkt og få best mulig pris. (Ikke minst handler det om å dyrke frem planter med mest mulig THC, som er det stoffet som gjør deg høy). Derfor er cannabisen som finnes på markedet i dag i snitt fem-seks ganger så sterk som den var på 1960- og 70-tallet (1). Cannabisolje og –voks med svært høy konsentrasjon, over 60 prosent THC, er også tilgjengelig (2)

Genmodifisert cannabis?

Nå er jo cannabis-industrien ikke den mest gjennomsiktige.  Men basert på kunnskap om hvordan andre planter, som for eksempel potet, mais og ulike kornsorter blir genmodifisert for å bli større, med smakfulle og jevnt over diggere … Er det svært sannsynlig at cannabisindustrien driver med lignende metoder.

Cannabis og sprøytemidler

Et siste poeng når man snakker om dette, er at cannabis-industrien ikke har lover og reguleringer for bruk av sprøytemidler og gift for å beskytte plantene mot insekter. Det betyr at cannabisen kan inneholde svært store mengder gift. Og før noen rekker å si «Ja, men hvis det hadde vært lovlig, så….» må det bare skytes inn at dette kom frem i en undersøkelse gjort i California. Hvor cannabis er lovlig. Undersøkelsen viste at 70 prosent av sprøytegiften  ble overført til brukeren ved røyking (3).

Så, ikke helt naturlig det der, altså…

 

  1. ElSohly m.fl., 2000; RMHIDTA, 2014
  2. EURAD, 2012
  3. https://www.times-standard.com/2013/11/30/what-are-you-smoking-study-finds-pesticides-transfer-to-marijuana-smoke/

Følg oss gjerne på sosiale medier

Har du lest disse?

Vin på matbutikken? Nei takk. 

Mia Amalie Gramstad Marcussen fra Unge Høyre skriver i VG at hun mener at lettere tilgang på vin vil være med på å endre hvordan unge i dag drikker, overrasker meg.  Jeg er enig i at den norske drikkekulturen har mye forbedringspotensial. Men å påstå at enklere tilgang på vin vil være med på å ... Read more

Les mer

Unik og spennende prosjektstilling for studenter!

Ser du etter en deltidsjobb ved siden av studiene dine? Da er kanskje denne stillingen perfekt for deg! Som studentambassadør for BedreUten blir du en nøkkelperson i vårt engasjement for å fremme rusfrie alternativer og en mer inkluderende drikkekultur. Du får en unik mulighet til å påvirke og forme studentmiljøet, bidra til et sunnere og ... Read more

Les mer

Vervekonkurranse – Sammen kan vi klare det!

Hei! Juvente trenger din hjelp. Vi står dessverre i fare for å miste en stor del av den økonomiske støtten vi får fra staten hvis vi ikke er over 700 betalende medlemmer under 26 år før vi glir over i 2024. I skrivende stund er vi 443 medlemmer under 26 år. Vi er veldig glade ... Read more

Ungdommer som gir hverandre en klem

Les mer