Verving

Verving er skikkelig viktig. Det er faktisk en av de viktigste tingene du som medlem kan gjøre for Juvente. Stadig nye medlemmer er avgjørende for at Juvente skal kunne fortsette å tilby kule aktiviteter, holde aksjoner og jobbe for en bedre ungdomstid for alle.

Vervetips

Hvordan man verver på en god måte kan oppsummeres i en fremgangsmåte på 4 punkter:

  1. Kontakt: Når man skal verve en person er det første en må gjøre å oppnå kontakt med personen. Ofte er et enkelt “Hei” en godt start, gjerne tett oppfulgt av et spørsmål som “har du hørt om Juvente?”
  2. Interesse: Deretter må man skape en interesse hos den man vil verve. Dersom personen ikke har hørt om Juvente før kan du fortelle kort om hva vi er. Hvis personen har hørt om Juvente, kan du spørre hva personen forbinder med organisasjonen. Hva du deretter ønsker å si for å skape interesse er opp til deg, men noen tips er å fortelle om miljøet i Juvente, prosjektene vi driver eller en aktuell politisk sak vi jobber med.
  3. Medlem: Dersom alt har gått bra frem til nå, er neste punkt naturlig nok å spørre om han/hun har lyst til å bli medlem av Juvente. Er svaret ja er vi et medlem rikere, er svaret nei så har du iallefall vist at vi finnes. Husk å forklare medlemsløftet og sørge for at hele innmeldingslappen blir fylt ut og signert. Innmelding kan enten skje på en verveslipp, på innmeldingsskjemaet på juvente.no eller ved at den du verver sender en SMS. Den skal se slik ut: «MEDLEM50 Navn, adresse, postnummer, fødselsdato, e-post, vervet av». SMS-en sendes til 2090, og kontingenten (50 kroner) trekkes fra abonnementet med det samme!
  4. Oppfølging: Etter at du har vervet en person må du huske å sende inn vervingen til kontoret. Ta gjerne kontakt med den du har vervet og få vedkommende med på aktiviteter

Snakk om Juvente

Det kan være vanskelig å verve noen til Juvente som aldri har hørt om oss før. Så noe av det lureste du kan gjøre er å snakke om Juvente til de du har rundt deg. Fortell dem om alt det morsomme og kule du får være med på, så før du vet ordet av det, så vil alle være med!

Fortsatt noe du lurer på?

Marie Haug Myhr

André Thomassen Haugen