BedreUten-bar under fadderuken

, skrevet av Tina Joreid

Som en del av vårt arbeid for å gjøre alkofolfri varianter og valg mer tilgjengelig for alle, har BedreUten utviklet et tilbud til studenter. Dette baserer seg blant annet på informasjonshefter med konkrete tips, stands med alkoholfri drikke under fadderuken og moctailkurs for studenter.

 

Hvorfor fadderarbeid?

Fadderuken handler om å bli kjent med nye mennesker og et nytt studiested. Forventningene til fadderuken er store, og mange studenter både gleder og gruer seg!

Under fadderuken har alle som er faddere et stort ansvar foran seg, i møte med de nye studentene. Faddere må etter beste evne forsøke å inkludere og ivareta alle. Alt fra de som kommer rett fra russetiden klare for en uke med alkohol og ville fester, til de som foretrekker en roligere kveld som ikke er preget av mye alkohol.

I BedreUten er vi opptatt av at alle skal føle seg velkomne på fest, og at man selv har muligheten til å velge om man vil drikke litt, mye eller ingen alkohol. Ettersom normer og forventninger om alkohol står sterkt i fadderuken, er vi særlig opptatte av å flytte fokuset tilbake dit det burde være – å bli kjent med nye mennesker, studiestedet og ikke minst få en god start på studietiden.

 

 

 

BedreUten tilbyr informasjonshefter som tar for seg konkrete og enkle tips på hvordan ditt studiested kan skape en mer inkluderende fadderuke og studietid, uavhengig av alkoholinntak. I tillegg tilbyr vi BedreUten-bar under fadderuken og moctailkurs som kan forekomme i løpet av semesteret.

 

 

 

BedreUten-bar på ditt studiested

BedreUten tilbyr også stand under fadderuken, hvor det deles ut forfriskende og attraktive alkoholfrie drikkevarianter – helt gratis. I tillegg har vi med oss ressurshefter, leker og annen underholdning på standen, som vil bidra til informasjonsspredning og inkludering på ditt studiested. BedreUten-bar er et gratis tilbud for alle studieplasser.

 

 

Vil du bli frivillig?

Undersøkelser viser blant annet at 1 av 5 studenter lar være å delta på studentarrangementer fordi det drikkes for mye alkohol. Samtidig er trivsel, miljø og deltakelse helt essensielt for prestering under studiet og studenters mentale helse. Tilbudet til BedreUten er helt gratis for alle studiesteder, med formålet om å fremme nettopp inkludering og deltakelse.

For å opprettholde tilbudet er BedreUten helt avhengig av frivillige, som ønsker å reise rundt i landet for å stå på stand og/eller delta på moctailkurs. Alle frivillige får god opplæring i prosjektets formål og moctailmiksing. Eventuelle reise- og losjikostnader dekkes av Juvente.

 

Ønsker du å bidra til mer inkludering for studenter rundt i Norge?

Meld deg som frivillig via skjema her eller send en e-post til juvente@juvente.no for mer informasjon.

Følg oss gjerne på sosiale medier

Har du lest disse?

Unik og spennende prosjektstilling for studenter!

Ser du etter en deltidsjobb ved siden av studiene dine? Da er kanskje denne stillingen perfekt for deg! Som studentambassadør for BedreUten blir du en nøkkelperson i vårt engasjement for å fremme rusfrie alternativer og en mer inkluderende drikkekultur. Du får en unik mulighet til å påvirke og forme studentmiljøet, bidra til et sunnere og ... Read more

Les mer

Vervekonkurranse – Sammen kan vi klare det!

Hei! Juvente trenger din hjelp. Vi står dessverre i fare for å miste en stor del av den økonomiske støtten vi får fra staten hvis vi ikke er over 700 betalende medlemmer under 26 år før vi glir over i 2024. I skrivende stund er vi 443 medlemmer under 26 år. Vi er veldig glade ... Read more

Ungdommer som gir hverandre en klem

Les mer

Bli med på SpillExpo!

Juvente skal ha stand på SpillExpo, og vi trenger akkurat DEG som frivillig! I år blir standen vår et lite eksperiment  da vi har en opplevelsesstand under utvikling, som du får muligheten til å være med å teste ut. Det blir veldig spennende å sette opp prototypen til opplevelsesstanden, som alle besøkende får muligheten til ... Read more

Les mer