BedreUten-bar under fadderuken

, skrevet av Tina Joreid

Som en del av vårt arbeid for å gjøre alkofolfri varianter og valg mer tilgjengelig for alle, har BedreUten utviklet et tilbud til studenter. Dette baserer seg blant annet på informasjonshefter med konkrete tips, stands med alkoholfri drikke under fadderuken og moctailkurs for studenter.

 

Hvorfor fadderarbeid?

Fadderuken handler om å bli kjent med nye mennesker og et nytt studiested. Forventningene til fadderuken er store, og mange studenter både gleder og gruer seg!

Under fadderuken har alle som er faddere et stort ansvar foran seg, i møte med de nye studentene. Faddere må etter beste evne forsøke å inkludere og ivareta alle. Alt fra de som kommer rett fra russetiden klare for en uke med alkohol og ville fester, til de som foretrekker en roligere kveld som ikke er preget av mye alkohol.

I BedreUten er vi opptatt av at alle skal føle seg velkomne på fest, og at man selv har muligheten til å velge om man vil drikke litt, mye eller ingen alkohol. Ettersom normer og forventninger om alkohol står sterkt i fadderuken, er vi særlig opptatte av å flytte fokuset tilbake dit det burde være – å bli kjent med nye mennesker, studiestedet og ikke minst få en god start på studietiden.

 

 

 

BedreUten tilbyr informasjonshefter som tar for seg konkrete og enkle tips på hvordan ditt studiested kan skape en mer inkluderende fadderuke og studietid, uavhengig av alkoholinntak. I tillegg tilbyr vi BedreUten-bar under fadderuken og moctailkurs som kan forekomme i løpet av semesteret.

 

 

 

BedreUten-bar på ditt studiested

BedreUten tilbyr også stand under fadderuken, hvor det deles ut forfriskende og attraktive alkoholfrie drikkevarianter – helt gratis. I tillegg har vi med oss ressurshefter, leker og annen underholdning på standen, som vil bidra til informasjonsspredning og inkludering på ditt studiested. BedreUten-bar er et gratis tilbud for alle studieplasser.

 

 

Vil du bli frivillig?

Undersøkelser viser blant annet at 1 av 5 studenter lar være å delta på studentarrangementer fordi det drikkes for mye alkohol. Samtidig er trivsel, miljø og deltakelse helt essensielt for prestering under studiet og studenters mentale helse. Tilbudet til BedreUten er helt gratis for alle studiesteder, med formålet om å fremme nettopp inkludering og deltakelse.

For å opprettholde tilbudet er BedreUten helt avhengig av frivillige, som ønsker å reise rundt i landet for å stå på stand og/eller delta på moctailkurs. Alle frivillige får god opplæring i prosjektets formål og moctailmiksing. Eventuelle reise- og losjikostnader dekkes av Juvente.

 

Ønsker du å bidra til mer inkludering for studenter rundt i Norge?

Meld deg som frivillig via skjema her eller send en e-post til juvente@juvente.no for mer informasjon.

Følg oss gjerne på sosiale medier

Har du lest disse?

Gjør 17. mai til en trygg festdag for alle – dropp champagneforkosten!

Viste du at over halvparten av alle nordmenn syns det blir for mye alkohol på 17. mai? Dette overrasker ikke oss i Juvente, og styreleder André har skrevet noen tanker om akkurat dette hos framtida.no André skriver blant annet at vi har en gyllen mulighet på 17. mai til å gjøre nasjonaldagen til en dag ... Read more

Les mer

Vin på matbutikken? Nei takk. 

Mia Amalie Gramstad Marcussen fra Unge Høyre skriver i VG at hun mener at lettere tilgang på vin vil være med på å endre hvordan unge i dag drikker, overrasker meg.  Jeg er enig i at den norske drikkekulturen har mye forbedringspotensial. Men å påstå at enklere tilgang på vin vil være med på å ... Read more

Les mer

Unik og spennende prosjektstilling for studenter!

Ser du etter en deltidsjobb ved siden av studiene dine? Da er kanskje denne stillingen perfekt for deg! Som studentambassadør for BedreUten blir du en nøkkelperson i vårt engasjement for å fremme rusfrie alternativer og en mer inkluderende drikkekultur. Du får en unik mulighet til å påvirke og forme studentmiljøet, bidra til et sunnere og ... Read more

Les mer